veverice

ODLIČNO PRIPRAVLJENA TEKMA OB MEJI

Planinsko društvo Ruše je še enkrat več, odlično organiziralo tekmo POT Podravsko-pomurske orientacijske lige.

Tokrat so organizatorji tekmovalce iz sedmih planinskih društev, povabili na Duh na Ostrem Vrhu. Start in cilj sta bila v prijetnem ambientu gostišča Spitze, malo pod vrhom kraja, ki nosi ime cerkvice Svetega Duha, ki se idilično bohoti, na vzpetini nad krajem.

                                 Slika 1 splet

V sedmih kategorijah od osnovnošolcev do veteranov, je v 23 ekipah sodelovalo 83 tekmovalcev. Za organizacijo je skrbelo 16 prostovoljcev. Proge za katere so tekmovalci porabili od ene do treh ur hoje, čez drn in strn, so že nekaj tednov skrbno pripravljali trije izkušeni traserji. Tekmovalcem so jo tu in tam zagodli, s kakšno namišljeno kontrolno točko. Kar nekaj ekip se je ujelo v zanko in so luknjali na napačni kontrolni zastavici. So pa tekmovalci pokazali zavidljivo mero znanja na kontrolnih točkah, kjer so delali vozle, prepoznavali gorsko cvetje ali prikazali znanje prve pomoči. Vprašanja iz Planinske šole so nekaterim povzročala manj, nekaterim pa več težav.

Slika 2 splet

Svoje je k vzdušju pripomoglo čudovito sončno vreme, tudi za kraj značilni veter se je prituhnil.

     Slika 3 splet

Zmage so odšle v različna društva. Gostitelji PD Ruše, so zmagali v najmlajši kategoriji A (učenci do petega razreda OŠ), ter si delili prvo mesto v družinski F kategoriji, kje so imeli identični čas, znanje s sosedi iz PD Lovrenc na Pohorju.

                               Slika 4 splet

V kategorij B (učenci višjih razredov OŠ) so zmagali tekmovalci iz PD Poljčane.

V Poljčane so odšle tudi zmage v dijaški kategoriji C in kategoriji Č, v kateri nastopajo mladi od 19 do 27 leta.

V članski kategoriji D, je tokrat zmago odnesla ekipa PD Fram.

V tokrat najštevilčnejši veteranski kategorij je zmago odnesla ekipa s pomenljivim imenom Neizgubljivi PD Ptuj.

Na kontrolni točki, kjer so tekmovalci morali pokazati znanje delanja vozlov, so predvsem mladi imeli malo več treme, saj so jih morali narediti pod budnim očesom dveh Brankotov, oba sta dolgoletna reševalca Gorske reševalne zveze Slovenije.

           Slika 5 splet

Tekmo je suvereno vodil dolgoletni orientacist in prav tako dolgoletni predsednik Planinskega društva Ruše Iztok Urlavb.

Slika 6 splet

 

REZULTATI_DUH_30.3.2019.pdf

Back to top