V nedeljo 23.08.2020 vas vabimo vas na izlet na:
KALŠKO GORO (2047 m)

Kalska gora 2047 m

Kalška gora je vrh v grebenu ki se začenja na Krvavcu in se razteza do Kokrskega sedla. Na tem grebenu je sicer višji vrh Kalški greben, ki pa ga mogoče obiščemo kdaj drugič iz smeri Krvavca. Na Kalško goro se bomo povzpeli iz Kamniške Bistrice. S hojo bomo pričeli pri Domu v Kamniški Bistrici, mimo balvana Žagane peči, pričeli strm vzpon do Kokrškega sedla. Pri Cojzovi koči si bomo, preden bomo zagrizli v zadnji vzpon na Kalško goro, privoščili daljši počitek. Od tam bomo prečili pobočje Kalške gore do sedelca, kjer se bomo obrnili na levo in po kratkem vzponu dosegli vrh. Spustili se bomo po isti poti v dolino Kamniške Bistrice.
Za turo bomo potrebovali planinsko opremo za visokogorje, ker gre za zahtevno pot, potrebujemo za vzpon čelado. Čeprav je višina Kalške gore le nekaj nad 2000 metri, pa bomo na poti premagali cca 1500 m višinske razlike. Zato je tura primerna le za kondicijsko primerno pripravljene pohodnike. Za vzpon bomo potrebovali kakšne štiri ure, celotna tura pa nam bo brez počitkov vzela 7 do 8 ur hoje. Na pot se bomo odpravili z osebnimi vozili ali kombijem.

Za vse, ki boste šli z nami, še nekaj podatkov:
Dobimo se v nedeljo, 23.08.2020 ob 4:00 pred Osnovno šolo Janka Glazerja v Rušah.
Hoja 7,5 do 9 ur (cca 1500 m višinske razlike!).
Zahtevnost: zahtevna kopna tura.
Prehrana: iz nahrbtnika, na Cojzovi koči se dobi hrana in pijača.
Za turo je potrebna običajna letna planinska oprema za visokogorje, hkrati je obvezna čelada.
Povratek 23.08.2020 po 18.uri.
Prispevek za prevoz je cca 18 €.
Na pot bomo šli s kombijem ali osebnimi vozili.
Prijave na E-mail: vodniski.odsek-pd.ruse@krs.net ali pri vodji izleta Juriju, telefon 031 345 943, kjer dobite tudi morebitne dodatne informacije. Prijave sprejemamo do srede 19.08.2020 do 20. ure!
Izleta se lahko udeležite, če imate plačano članarino PZS za leto 2020.

Vodniški odsek Planinskega društva Ruše

 

Drobni tisk: ne pozabite na zaščito proti soncu, ter dovolj tekočine! Pohodne palice lahko uporabljate večji del ture!

Back to top