POMLADNI IZLET MLADIH PLANINCEV 1.TRILETJA

OŠ Janka Glazerja Ruše

Pohod do Dobnikovega križa

Učenci, ki so vključeni v planinski krožek prvega triletja, so imeli konec marca pohod do Dobnikovega križa. Čeprav se je letos pomlad začela precej hitro, ta dan ni bil preveč topel. A za hojo odličen. Z učenci planinci smo se zbrali na šolskem igrišču in se odpravili na pot. Le ta nas je vodila skozi gozd čez Kalvarijo. Ko se začnemo vzpenjati, postane korak učencev vedno nekoliko počasnejši in pojavijo se prva vprašanja. Kako daleč še? Kje pa bomo pili? Tisti, ki se s planinstvom ukvarjamo že veliko let, znamo mlade planince motivirati in kar hitro pozabijo na ta vprašanja. Na Kalvariji je sledil krajši postanek za potešitev žeje, počitek in čudovit razgled na naše mesto Ruše.

IMG 0408

Pot smo nadaljevali skozi gozd do ceste, ki vodi proti znani planinski točki – Dobnikovemu križu. Učenci so med potjo opazovali prebujajočo se naravo in šteli tudi markacije.

IMG 0410

Vodnik Darko Kolmanič, ki nas je spremljal, je učence spodbujal, da je do cilja le še nekaj minut.

IMG 0411

Prispeli smo do cilja in sledil je nekoliko daljši počitek z malico in klepetom mladih planincev.

IMG 0413IMG 0413

Čutilo se je, da je nekoliko višje na Pohorju še sneg, saj nam je hladen vetrič narekoval, da se počasi vrnemo nazaj v dolino.

Del poti smo se vračali po cesti, nato pa smo namesto čez Kalvarijo, zavili po krajši Srčni poti.

IMG 0416IMG 0416

 

Med potjo, kjer smo morali biti tudi zelo previdni na ozkih stezicah, so nas razveseljevali cvetoči pomladni grmički in cvetice.

IMG 0420

Vedno znova, ko mlade planince rdečih ličk, nasmejanih obrazov, malce utrujenih, pripeljemo nazaj v dolino, smo veseli, da smo učencem ponovno omogočili čudovit stik z naravo.

       Mentorica planinske skupine 1. triletja na OŠ Janka Glazerja:

                                             dr. Andreja Kljajič

Back to top