Dolomiti 2017

Dolomiti 2017 (11. – 13. 8. 2017)

Skupaj s PD Ojstrica Celje smo se tudi letos odpravili v Dolomite.
Zaradi slabšega vremena prvi dan, smo program nekoliko spremenili in imeli malo več časa za ogled lepega mesta Klausen, kjer smo prebivali v hotelu v centru starega mestnega jedra.

Drugi dan nas je že zjutraj pričakalo sonce. Z avtobusom smo se odpeljali po dolini Villnoss do parkirišča Zanser Alm. Od tam smo pot nadaljevali peš, med čudovitimi vršaci, do prve koče Gampen Alm na višini 2.062 m. Po krajšem počitku pa naskok na naslednjo kočo na višini 2.306 m , to je Rifugio Genova, od tam pa po nezahtevni poti na vrh Zendleser Kofel (2.422m).

Tretji dan smo zapustili hotel in mesto Klausen in se odpeljali v smeri proti domu. Seveda smo med potjo obiskali še enega najlepših vrhov Karnijskih Alp. Iz kraja Innichen (San Candido) smo se z gondolo odpeljali na višino 2.050 m, kjer je naravni park Olperl, od tam pa peš na vrh Helma (Monte Elma) 2.434 m.
Ob povratku z Monte Elme smo si v naravnem parku privoščili še sprehod po ”čutni poti”. Po skoraj uro dolgi poti smo hodili bosi po raznih materialih: kamen, les, pesek, slama, smrečje, sekanci, blato in na koncu zaslužena voda.

To je bilo posebej prijetno doživetje ob koncu našega izleta.

Lidija Valenčak

', 'auto'); ga('set', 'forceSSL', true); ga('send', 'pageview');