Slavnostna akademija ob 60. obletnici MO PD Ruše

Leto 2013 je bilo za  Mladinski odsek PD Ruše jubilejno. Od leta 1953, ko je bil le-ta ustanovljen na pobudo Boža Štravsa, takratnega učitelja na ruški osnovni šoli, sicer pa vnetega planinca, je minilo natanko 60 let. Visoki jubilej smo proslavili s slavnostno akademijo v mesecu decembru, v mesecu pričakovanj in priprav na praznovanje ob  iztekajočem se letu 2013.

 

V kulturnem programu so se tako  v sproščenem vzdušju predstavili najmlajši planinčki iz vrtca, pa otroci prve triade in starejši ter Mladinski pevski zbor OŠ Janka Glazerja s solistkama Lano in ………. Na namišljenem popotovanju iz Ruš na Areh so prepevali planinske pesmi (Greva gor v hribe, Danes pojdem jaz v gore, Kdor vesele pesmi poje, Kaj mi poje ptičica, …), se pogovarjali, pa tudi zaplesali in brali literarne sestavke nekaterih članov društva: Čez hribe v gore, avtorja Blaža Navršnika, Zakaj peljati otroke v gore in zakaj jaz to počnem?,  avtorja Leona Škrlovnika, Najdaljša noč na Mont Blancu, avtorice Andreje Kotnik. S kratkimi skeči, se ve, s planinsko vsebino so nas nasmejali: vodnika Matevž Jurše in Dušan Habulin ter učenci 3. razreda OŠ. Kulturni program je povezovala nekdanja načelnica MO Helena Jurše.

 

Zbrane so nagovorili: načelnik MO PD Ruše Tomaž Jurše in podpredsednik PD Ruše Benjamin Jug, župan Občine Ruše Uroš Štanc, predstavnik PZS in predsednik Mladinske komisije pri PZS Matej Ogorevc in predstavnica pokrajinskega odseka mladinskih odsekov Podravja in Pomurja Urška Trček. Osrednji govor je imel Ladislav Pepelnik, ravnatelj OŠ.

 

Ob zaključku prireditve sta podpredsednik društva in načelnik Mladinskega odseka podelila še priznanja 22 najzaslužnejšim članom MO v obdobju zadnjih deset let. S skromnim darilo sta se za dobro sodelovanje zahvalila tudi Osnovni šoli Janka Glazerja Ruše, vrtcu Ruše in Gimnaziji in srednji kemijski šoli Ruše. Šopke v zahvalo in spomin na uspešna leta sodelovanja so prejeli tudi nekdanji mentorji planinskega krožka na OŠ: Edita Bečan, Frida Lep, Tonica Miglič in Leon Škrlovnik.

 

Po uradnem delu je sledilo druženje ob planinski malici do poznih večernih ur.

', 'auto'); ga('set', 'forceSSL', true); ga('send', 'pageview');